Curs
Wordpress

Impartit per
Escola tecnològica:FAQ

INFORMACIÓ CURS

Dia

4 i 25 Abril 2017

Hora

De 9:30 a 13:30

Lloc

L’hort Coworking

Places

12 places

Preu

PROFESSOR / A

Laia Jutjà
Adobe expert
www.faq.cat

COM ÉS EL CURS?

Un curs pràctic per conèixer tot el que ha de saber un dissenyador per crear llocs web amb WordPress i com adaptar el temes a les necessitats concretes de cada client.

A QUI VA DIRIGIT?

Maquetadors i dissenyadors gràfics que coneixen les bases del disseny web i tenen coneixements bàsics d’HMTL i CSS, com els que es donen al curs Maquetació web amb HTML i CSS.

PROGRAMA

Introducció: WordPress, un CMS. Què és un CMS? Quins elements formen WordPress? Necessitats del servidor. Instal·lar un servidor local i altres recursos. Entendre el php.

Bloc 1: Instal·lació i configuració: Descarregar l’última versió. Pujar al servidor. Editar arxiu config.php. Instal·lar temes. Instal·lar plug-ins. Treballar amb gadgets.

Bloc 2: Anatomia d’un tema: La carpeta d’un tema. Style.css. Informació del tema. screenshot.png. Miniatura del tema. Index.php i arxius secundaris: footer.php, sidebar.php, header.php. Jerarquia d’arxius: index.php, home.php, category.php, single.php, page.php… functions.php.

Bloc 3: Modificar la fulla d’estils: Editar l’arxiu CSS per canviar l’aparença del lloc web. Modificar etiquetes. Modificar classes. Modificar ID’s.

Bloc 4: Crear un tema a partir d’arxius HTML i CSS: Crear arxiu CSS base. Crear arxiu index.php. Recursos: llenguatge de WordPress i el codex. El loop. Plantilla category.php. Plantilla single.php. Plantilla page.php.

REQUERIMENTS

Aquest és un taller pràctic, per això es recomana portar el portàtil (Mac, Windows o Linux). Si ho preferiu, us en podem llogar un. Cal tenir-hi instal·lat:

  • un editor de codi tipus Dreamweaver
  • les darreres versions dels navegadors Chrome, Firefox i Safari.